ENZY  
SEK  %
Logotype

ColdZyme® Munspray lanseras brett, snart på Apoteket ABs hyllor

Regulatorisk information

Bioteknikföretaget Enzymatica har slutit avtal med Apoteket AB, Sveriges största apotekskedja. Enzymaticas produkt­ mot förkylning, ColdZyme® Munspray, kommer att börja säljas från och med början av september på Apoteket AB.

Enzymaticas registrerade medicintekniska produkt­ ColdZyme® Munspray mot förkylning kommer att finnas till försäljning i det ordinarie sortimentet på Apoteket ABs försäljningsställen i hela Sverige från starten av september. Lanseringen inleds i och med starten av förkylningssäsongen, som vanligtvis infaller i samband med skolstarten och att semestrarna är över.

- Vi är väldigt glada att intresset för ColdZyme® Munspray är så stort. Vi har framgångsrikt introducerat ColdZyme® Munspray på apoteksmarknaden under året. Avtalet är självklart kommersiellt viktigt för oss eftersom Apoteket AB är den största apotekskedjan och en del i vår lanseringsplan, säger Michael Edelborg Christensen, VD på Enzymatica.

Enzymatica har sedan tidigare avtal med apotekskedjorna Apotek Hjärtat och Kronans Droghandel. Avtalet med Apoteket AB innebär att ColdZyme® Munspray kommer att finnas till försäljning på merparten av Sveriges 1280 apotek.

ColdZyme® Munspray registrerades hos Läkemedelsverket som medicinteknisk produkt­, klass I i augusti 2012. Produkt­en är avsedd att användas för att förebygga förkylningar, men kan också förkorta sjukdomsförloppet om sprayen börjar användas i ett tidigt stadium av förkylningen. Munsprayen innehåller bland annat ett enzym från djuphavstorsk som har visat sig ha mycket goda terapeutiska egenskaper. Under första kvartalet 2013 började ColdZyme säljas på Kronans Droghandel och Apotek Hjärtats apotek i Sverige, vid sidan av tidigare försäljning i hälsofackhandeln.

För mer information, kontakta:
Michael Edelborg Christensen, VD Enzymatica AB (publ), 0768-14 41 66,
michael.christensen@enzymatica.se

Nedladdningar