Enzymatica lanserar förkylningssprayen ColdZyme® OneCold på svenska apotek

Regulatoriska pressmeddelanden
jxuwab3wsbjxsfgcydgb.png

I maj lanserar Enzymatica en mindre förpackning av förkylningssprayen ColdZyme på svenska apotek. Produkten, ColdZyme OneCold, motsvarar behovet vid en förkylning och gör det enklare för förstagångskonsumenter att prova och utvärdera produkten. Lanseringen är i linje med bolagets strategi att bredda exponering och produktkännedom samt öka försäljningen på befintliga marknader.

ColdZyme OneCold är en tredjedel så stor som den befintliga produkten, 7 ml i stället för 20 ml. En förpackning bedöms motsvara behovet vid en förkylning och kan användas förebyggande eller i ett tidigt skede av infektionen för att förkorta sjukdomsförloppet. Från och med vecka 20 i år kommer ColdZyme OneCold att finnas på apotek runt om i Sverige.

”OneCold är en viktig instegsprodukt mot nya kunder. Med mindre förpackning blir det enklare och billigare för konsumenterna att prova produkten, exempelvis inför semestern, ett viktigt motionslopp eller en bröllopshelg. Väl provat vet vi att majoriteten gillar och fortsätter att använda ColdZyme. Den större storleken är fortfarande vår huvudprodukt men vi bedömer att den mindre får en viktig roll vid kommande lanseringar på nya marknader”, säger Fredrik Lindberg, VD på Enzymatica.

ColdZyme-produkterna är registrerade som medicintekniska produkter hos Läkemedelsverket, vilket ger försäljningstillstånd i Sverige och övriga länder inom EES. ColdZyme 20 ml säljs för närvarande i Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien. Sedan hösten 2014 är One Cold-produkten tillgänglig via apotekskedjan Boots i Storbritannien.

Enzymatica avser att fortsätta utveckla ColdZyme, driva försäljning i egen regi på sin hemmamarknad och expandera internationellt genom att knyta avtal med välrenommerade lokala eller regionala distributörer.

För mer information, kontakta:
Fredrik Lindberg, Verkställande direktör
Telefon: 0708-86 53 70. E-post: fredrik.lindberg@enzymatica.com.

Tina Dackemark Lawesson, Senior Communications Officer Enzymatica AB
Telefon: 0706-37 12 58. E-post: tina.lawesson@enzymatica.com.

ColdZymes webbplats: www.coldzyme.se.

Bilder

  • jxuwab3wsbjxsfgcydgb.png

Enzymatica värnar om din integritet och behandlar dina personuppgifter i enlighet med EU:s allmänna dataskyddsförordning. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter, och vilka rättigheter du har, vänligen se vår information om personuppgiftsbehandling här.