ENZY  
SEK  %
Logotype

Enzymatica rekryterar Chief Commercial Officer

Regulatorisk information
Pressmeddelande
Lund den 18 juli, 2017

Pressmeddelande
Lund den 18 juli, 2017

Enzymatica rekryterar Chief Commercial Officer

Enzymatica har rekryterat Claus Egstrand som Chief Commercial Officer. Claus Egstrands primära ansvar blir att utveckla Enzymaticas internationella verksamhet med fokus på distributörsavtal och på sikt även lansering av nya produkt­er. Claus har en lång erfarenhet från läkemedels- och medicintekniska företag som Merck & Co, Pfizer, Stryker Corporation, Pharmacia och Johnson&Johnson/Merck Pharmaceuticals.

  • Det finns stora tillväxtmöjligheter för Enzymatica med sin patenterade barriär­teknologi som ligger till grund för förkylningssprayen ColdZyme®.  Jag ser fram emot att kunna bidra med mina erfarenheter av att bygga framgångsrika varumärken och internationella läkemedels- och medicintekniska företag. Mitt mål är att bidra till att Enzymatica ska bli ett första klassens egenvårdsföretag på den globala marknaden.
     
  • Vi är mycket glada över rekryteringen av Claus som med sin erfarenhet och kontakter inom life science-industrin blir helt central för vår internationella expansion, inte minst i kontakt och förhandlingar med internationella partners, säger Fredrik Lindberg, VD för Enzymatica, och fortsätter:
     
  • Claus har en imponerande bakgrund där han vid upprepade tillfällen har visat förmåga att kunna leda uppbyggnaden av verksamheter med tvåsiffriga tillväxttal, både vad gäller försäljning och vinst.

Claus Egstrand har tidigare bland annat varit Europachef för MSD Consumer Care inom läkemedelsföretaget Merck & Co, Vice President, General Manager Medsurg Europe inom det medicintekniska företaget Stryker Corporation, Senior Vice President Consumer Healthcare för Latinamerika, Afrika, Asien, Japan och Australien inom läkemedelsföretaget Pfizer och Vice President och chef för den globala marknadsföringen av rökavvänjningsprodukt­en Nicorette inom läkemedelsföretaget Pharmacia samt VD för Johnson&Johnson/Merck Pharmaceuticals verksamhet i Frankrike. Senast kommer han från en position som Group President, International på HOLOGIC CORP.

För mer information, kontakta:

Fredrik Lindberg, VD Enzymatica AB
Tel: 0708-86 53 70 | E-post: fredrik.lindberg@enzymatica.com  

Om Enzymatica AB
Enzymatica AB är ett medicinteknik-bolag som utvecklar och säljer medicintekniska produkt­er mot infektionsrelaterade sjukdomar. På kort tid har bolaget utvecklat ColdZyme®, en unik munspray mot förkylning, lanserat produkt­en på åtta marknader och etablerat sig bland de mest säljande förkylningsprodukt­erna i kronor räknat på svenska apotek. Strategin är att fortsätta växa genom att stärka positionen på befintliga marknader och expandera till fler geografiska marknader via etablerade partners. Bolaget har huvudkontor i Lund och är listat på Nasdaq First North. För mer information, besök: www.enzymatica.se
Enzymaticas Certified Adviser är Erik Penser Bank.