Enzymatica rekryterar Chief Operating Officer

Regulatoriska pressmeddelanden
Pressmeddelande
Lund den 14 juli, 2017

Pressmeddelande
Lund den 14 juli, 2017

Enzymatica rekryterar Chief Operating Officer

Enzymatica har rekryterat Johan Lindvall som Chief Operating Officer och Executive Vice President. Johan Lindvall kommer att ansvara för Enzymaticas produktion, logistik och produktutveckling. Han har en lång erfarenhet från internationella och svenska medicinteknik- och teknikföretag.

  • Det finns spännande möjligheter för Enzymatica med sin patenterade barriärteknologi som ligger till grund för förkylningssprayen ColdZyme®.  Jag ser fram emot att kunna bidra med min operationella erfarenhet inom en krävande medicinteknisk bransch och på den globala marknaden. Mitt mål är att bidra till att Enzymatica ska bli en respekterad affärspartner med en intressant produktportfölj, säger Johan Lindvall.
     
  • Vi är mycket glada över rekryteringen av Johan som med sin erfarenhet kommer att få en central roll för att kunna möta de ökade produktionsvolymerna, kraven från våra internationella distributörer på effektiv produktion och logistik, och för att ansvara för fortsatt produktutveckling, säger Fredrik Lindberg, VD för Enzymatica.

Johan Lindvall har tidigare bland annat varit Supply Chain Director för de nordiska länderna inom Biomet med ansvar för logistik och kundtjänst. Biomet, numera Zimmer Biomet, är ett världsledande ortopediföretag. Inom Biomet har Johan Lindvall även varit fabrikschef och haft uppdrag inom den europeiska verksamheten. Johan Lindvall kommer senast från en befattning som vice VD och Chief Operating Officer för Agellis Group som utvecklar, tillverkar och marknadsför mätinstrument och övervakningsutrustning för den globala metallindustrin. Johan Lindvall har tidigare haft ledande befattningar inom supply chain och produktutveckling i företag som bl a Volvo Excavators AB och Precise Biometrics AB.

För mer information, kontakta:

Fredrik Lindberg, VD Enzymatica AB
Tel: 0708-86 53 70 | E-post: fredrik.lindberg@enzymatica.com   

Om Enzymatica AB
Enzymatica AB är ett medicinteknik-bolag som utvecklar och säljer medicintekniska produkter mot infektionsrelaterade sjukdomar. På kort tid har bolaget utvecklat ColdZyme®, en unik munspray mot förkylning, lanserat produkten på åtta marknader och etablerat sig bland de mest säljande förkylningsprodukterna i kronor räknat på svenska apotek. Strategin är att fortsätta växa genom att stärka positionen på befintliga marknader och expandera till fler geografiska marknader via etablerade partners. Bolaget har huvudkontor i Lund och är listat på Nasdaq First North. För mer information, besök: www.enzymatica.se
Enzymaticas Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Enzymatica värnar om din integritet och behandlar dina personuppgifter i enlighet med EU:s allmänna dataskyddsförordning. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter, och vilka rättigheter du har, vänligen se vår information om personuppgiftsbehandling här.