ENZY  
SEK  %
Logotype

Enzymatica rekryterar Chief Operating Officer

Regulatorisk information
Pressmeddelande
Lund den 14 juli, 2017

Pressmeddelande
Lund den 14 juli, 2017

Enzymatica rekryterar Chief Operating Officer

Enzymatica har rekryterat Johan Lindvall som Chief Operating Officer och Executive Vice President. Johan Lindvall kommer att ansvara för Enzymaticas produkt­ion, logistik och produkt­utveckling. Han har en lång erfarenhet från internationella och svenska medicinteknik- och teknikföretag.

  • Det finns spännande möjligheter för Enzymatica med sin patenterade barriär­teknologi som ligger till grund för förkylningssprayen ColdZyme®.  Jag ser fram emot att kunna bidra med min operationella erfarenhet inom en krävande medicinteknisk bransch och på den globala marknaden. Mitt mål är att bidra till att Enzymatica ska bli en respekterad affärspartner med en intressant produkt­portfölj, säger Johan Lindvall.
     
  • Vi är mycket glada över rekryteringen av Johan som med sin erfarenhet kommer att få en central roll för att kunna möta de ökade produkt­ionsvolymerna, kraven från våra internationella distributörer på effektiv produkt­ion och logistik, och för att ansvara för fortsatt produkt­utveckling, säger Fredrik Lindberg, VD för Enzymatica.

Johan Lindvall har tidigare bland annat varit Supply Chain Director för de nordiska länderna inom Biomet med ansvar för logistik och kundtjänst. Biomet, numera Zimmer Biomet, är ett världsledande ortopediföretag. Inom Biomet har Johan Lindvall även varit fabrikschef och haft uppdrag inom den europeiska verksamheten. Johan Lindvall kommer senast från en befattning som vice VD och Chief Operating Officer för Agellis Group som utvecklar, tillverkar och marknadsför mätinstrument och övervakningsutrustning för den globala metallindustrin. Johan Lindvall har tidigare haft ledande befattningar inom supply chain och produkt­utveckling i företag som bl a Volvo Excavators AB och Precise Biometrics AB.

För mer information, kontakta:

Fredrik Lindberg, VD Enzymatica AB
Tel: 0708-86 53 70 | E-post: fredrik.lindberg@enzymatica.com   

Om Enzymatica AB
Enzymatica AB är ett medicinteknik-bolag som utvecklar och säljer medicintekniska produkt­er mot infektionsrelaterade sjukdomar. På kort tid har bolaget utvecklat ColdZyme®, en unik munspray mot förkylning, lanserat produkt­en på åtta marknader och etablerat sig bland de mest säljande förkylningsprodukt­erna i kronor räknat på svenska apotek. Strategin är att fortsätta växa genom att stärka positionen på befintliga marknader och expandera till fler geografiska marknader via etablerade partners. Bolaget har huvudkontor i Lund och är listat på Nasdaq First North. För mer information, besök: www.enzymatica.se
Enzymaticas Certified Adviser är Erik Penser Bank.