ENZY  
SEK  %
Logotype

Enzymatica ingår avtal med Keyuan Trade för Kina

Regulatorisk information
Enzymatica har ingått ett 7-årigt exklusivt distributionsavtal med Keyuan Xinhai (Beijing) Medical Products Trade Co., Ltd., ett dotterbolag till Kinas näst största läkemedelsbolag, Shanghai Pharma, för marknadsföring och försäljning av förkylningssprayen ColdZyme® i Kina. Enligt avtalet har Keyuan Trade garanterat order om 92 MSEK för de första fem åren från lansering. Avtalet ger Enzymatica tillgång till en av världens största health care-marknader, med en befolkning på 1,3 miljarder människor och en förkylningsmarknad som omsätter cirka 27 miljarder yuan (*MENET, 2018), motsvarande 37 miljarder kronor, med en årlig tillväxttakt på cirka 8 %.  Produkt­en förväntas att lanseras på den kinesiska marknaden 2022.

Keyuan Trade har en omfattande verksamhet specialiserad på importerade medicinska produkt­er som täcker in hela Kina. Keyuan Trade har mer än 700 kommersiella distributörer över hela landet och täcker in fler än 70 av de 100 största apotekskedjorna, motsvarande fler än 40 000 apotek, över 300 patientapotek (DTP - Directly to Patient pharmacies) och oberoende drugstores samt fler än 700 kliniker (CDC – Center for Disease Control and Prevention). Keyuan kommer inom kort att påbörja registreringen av ColdZyme och bolaget planerar att lansera produkt­en inom tre år.

”Vi ser en utmärkt potential för ColdZyme på vår marknad mot bakgrund av de framgångsrika lanseringarna på andra marknader. Vi ser en stor fördel att kunna sälja en produkt­ som adresserar orsaken till förkylning, virus, jämfört med de flesta andra förkylningsprodukt­er som är symptomlindrande,” säger Mr. Chu Chenxi, General Manager för Keyuan.

”Vi är väldigt nöjda med avtalet med Keyuan, som är en väletablerad och mycket respekterad medicinsk distributör och som har ett starkt distributionsnätverk på den kinesiska marknaden. Avtalet är ett stort steg för att förverkliga vår tillväxtstrategi för den internationella expansionen,” säger Fredrik Lindberg, VD för Enzymatica.

Om Keyuan och Shanghai Pharma

Shanghai Pharmaceuticals Holding Co. Ltd. ("Shanghai Pharma") är ett delvis statligt bolag verksamt inom forskning och utveckling, tillverkning, distribution och detaljhandel av läkemedel. Bolaget har huvudkontor i Shanghai, Kina, och bolagets aktie är noterad både på Shanghaibörsen och Hongkongbörsen. Keyuan Xinhai (Beijing) Medical Products Trade Ltd ("Keyuan Trade"), det största distributionsbolaget inom Shanghai Pharma, är distributör åt över 35 multinationella läkemedels- och medicintekniska bolag.

Informationen i pressmeddelandet är sådan som Enzymatica är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 januari 2020 kl 13.00 CET

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Fredrik Lindberg, VD Enzymatica AB
Tel: 0708-86 53 70 | E-post: fredrik.lindberg@enzymatica.com

Carl-Johan Wachtmeister, Kommunikationschef Enzymatica AB
Tel: 0701-88 50 21 | E-post: carl-johan.wachtmeister@enzymatica.com

OM ENZYMATICA AB

Enzymatica AB är ett life science-bolag som utvecklar och säljer hälsoprodukt­er mot främst sjukdomar och symptom i öron-näsa-hals-regionen. Produkt­erna är baserade på en barriär­teknologi, som inkluderar marina enzymer. Bolagets första produkt­ är medicinteknikprodukt­en ColdZyme® , en munspray mot förkylning. Produkt­en har lanserats på ett tiotal marknader. Strategin är att fortsätta växa genom att utveckla fler hälsoprodukt­er och stärka positionen på befintliga marknader och expandera till fler geografiska marknader via etablerade partners. Bolaget har huvudkontor i Lund och är listat på Nasdaq First North Growth Market. För mer information besök:  www.enzymatica.se och www.enzymatica.se/sv/section/media/pressmeddelanden

Enzymaticas Certified Adviser är Erik Penser Bank. Tel: 08-463 83 00 E-post: certifiedadviser@penser.se

Enzymatica AB Ideon Science Park, SE-223 70 Lund, Sweden Telefon +46 46-286 31 00

Nedladdningar