ENZY  
SEK  %
Logotype

Enzymatica tecknar avtal med Chemipal för Israel

Enzymatica har ingått ett distributionsavtal med den ledande läkemedelsdistributören Chemipal för marknadsföring och försäljning av ColdZyme® i Israel. Den israeliska egenvårdsmarknaden har en årlig omsättning på cirka 1,9 miljarder kronor och förkylningsmarknaden uppskattas till drygt 190 MSEK[1].

 

Chemipal kommer att sälja ColdZyme till de två största apotekskedjorna Super-Pharm and BE, och till privata apotek och sjukförsäkringsfonder. Företaget kommer att genomföra en omfattande marknadsföringskampanj med annonsering, radioreklam, digital kommunikation, sociala medier och PR. Dessutom kommer Chemipal att erbjuda information och utbildning till både apotekare och läkare.

  • Vi ser en stor potential för att ColdZyme ska kunna få en ledande position på förkylningsmarknaden med sin starka dokumentation och framgångar på andra marknader, säger Jonathan Gal, CEO of Chemipal marketing division.

 

  • Vi är mycket nöjda med avtalet med Chemipal, som är en väletablerad aktör och den största läkemedelsdistributören i Israel, säger Fredrik Lindberg, VD för Enzymatica.

Egenvårdsmarknaden i Israel har en årlig omsättning på 200 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,9 miljarder kronor. Den israeliska förkylningsmarknaden uppskattas till 20 miljoner dollar, motsvarande drygt 190 MSEK. Förkylningar är en av de vanligast förekommande sjukdomarna i Israel. Vuxna blir förkylda mellan 2-4 gånger om året, och barn mellan 6-8 gånger per år. Detaljhandel är fördelad mellan de två huvudsakliga apotekskedjorna Super-Pharm med 250 och BE med 60 butiker, 500 privata apotek och 4 sjukförsäkringsfonder.

 

Chemipal grundades för 80 år sedan, och har blivit den ledande medicinska distributören för läkemedelsmarknaden, och marknaden för hälso- och skönhetsprodukt­er. Företaget täcker hela spektrat med distribution, försäljning och marknadsföring av receptbelagda och receptfria läkemedel, naturprodukt­er samt hälso- och skönhetsprodukt­er för apotek, drug stores, hälsokostbutiker och sjukvårdsinrättningar. Chemipal representerar för närvarande 30 ledande importörer och tillverkare på den israeliska och internationella läkemedelsmarknaden. Under 2019 uppgick försäljningen till 1,1 miljarder dollar. Huvudkontoret ligger i Netaya och företaget har cirka 650 anställda.

 

  1. Marknadsuppgifter från Chemipal

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Fredrik Lindberg, VD Enzymatica AB
Tel: 0708-86 53 70 | E-post: fredrik.lindberg@enzymatica.com

Carl-Johan Wachtmeister, Kommunikationschef Enzymatica AB
Tel: 0701-88 50 21 | E-post: carl-johan.wachtmeister@enzymatica.com

OM ENZYMATICA AB

Enzymatica AB är ett life science-bolag som utvecklar och säljer hälsoprodukt­er mot främst sjukdomar och symptom i öron-näsa-hals-regionen. Produkt­erna är baserade på en barriär­teknologi, som inkluderar marina enzymer. Bolagets första produkt­ är medicinteknikprodukt­en ColdZyme® , en munspray mot förkylning. Produkt­en har lanserats på ett tiotal marknader. Strategin är att fortsätta växa genom att utveckla fler hälsoprodukt­er och stärka positionen på befintliga marknader och expandera till fler geografiska marknader via etablerade partners. Bolaget har huvudkontor i Lund och är listat på Nasdaq First North Growth Market. För mer information besök www.enzymatica.se och www.enzymatica.se/sv/section/media/pressmeddelanden

 

Enzymaticas Certified Adviser är Erik Penser Bank. Tel: 08-463 83 00 E-post: certifiedadviser@penser.se

 

Enzymatica AB Ideon Science Park, SE-223 70 Lund, Sweden Telefon +46 46-286 31 00

Nedladdningar