ENZY  
SEK  %
Logotype

Enzymatica utser tillförordnad VD

Regulatorisk information

Enzymaticas styrelseordförande Christian W Jansson tar från och med idag över som tillförordnad VD för Enzymatica till dess att en permanent efterträdare har rekryterats.

Michael Edelborg Christensen har efter fem år i bolaget valt att lämna Enzymatica. Processen att rekrytera en ny VD kommer att påbörjas omgående.

- Enzymatica tackar Michael för en fantastisk insats under sina år i bolaget. Hans engagemang och drivkraft har haft stor betydelse för bolagets positiva utveckling. Styrelsen och VD har olika syn i strategiska frågor och Michael väljer därför att lämna bolaget. Vi respekterar hans beslut och önskar honom lycka till i framtiden. Bolagets expansionsplaner med satsningar på fler marknader och nya produkt­er kvarstår oförändrat, säger Christian W Jansson.

Christian W Jansson är bolagets styrelseordförande sedan maj 2013 och är väl insatt i bolaget. Christian har lång erfarenhet från både små och stora tillväxtbolag samt detaljhandeln, bland annat från sin tid som VD och koncernchef för KappAhl AB och Ellos AB. Han sitter i styrelsen i flera bolag, däribland Apoteket AB, Europris AS, KappAhl AB och Vivoline Medical AB. I Enzymatica kvarstår han som styrelsens ordförande.

För mer information, vänligen kontakta:
Christian W Jansson, styrelseordförande och tf VD Enzymatica AB
Telefon: 0706-37 12 58. E-post: ir@enzymatica.se  

Tina Dackemark Lawesson, Senior Communications Officer Enzymatica AB
Telefon: 046-286 31 00. E-post: tina.lawesson@enzymatica.se