ENZY  
SEK  %
Logotype

Fredrik Lindberg ny VD för Enzymatica

Regulatorisk information

Enzymatica har utsett Fredrik Lindberg som ny VD med tillträde under våren 2015. Han kommer att efterträda Christian W Jansson, som haft rollen som tillförordnad VD sedan september 2014. 

Fredrik Lindberg är Chief Scientific Officer och medgrundare av BoneSupport AB, och var dess VD under perioden 2001-2012. Han ingår i Enzymaticas styrelse sedan 2012 och är väl insatt i bolaget.

”Enzymatica befinner sig i en expansiv fas där kombinationen av internationell försäljning och produkt­utveckling är väsentlig. Med sina tidigare erfarenheter samt kunskaper om Enzymatica kan Fredrik redan från start ta bolaget mot nästa fas i sin utveckling, vilket innebär fortsatt expansion och utveckling av verksamheten”, säger Christian W Jansson, tf VD för Enzymatica.

Fredrik Lindberg har lång erfarenhet från life science-industrin samt tillväxtbolag med internationell verksamhet. Tidigare positioner inkluderar bland annat VD på BoneSupport AB, Nordic Medical Director på Searle Pharmaceuticals, samt Chefsöverläkare på Avd för Klinisk Farmakologi på Universitetssjukhuset i Lund. Han är legitimerad läkare och docent i klinisk farmakologi.

”Det gläder mig att få möjlighet att aktivt delta i utvecklingen av Enzymatica. Jag har under ett antal år följt Enzymaticas utveckling på nära håll och är fascinerad av potentialen i bolagets enzymteknologi och kompetensen i organisationen. Att få möjlighet att leda arbetet i en sådan miljö är både hedrande och en inspirerande utmaning”, säger Fredrik Lindberg.

I samband med att Fredrik Lindberg tillträder som VD i Enzymatica kommer han att lämna bolagets styrelse. Christian W Jansson kommer att återgå som styrelseordförande.

Foto på Fredrik Lindberg finns bifogat (ange Foto: Enzymatica AB). 

För mer information, kontakta:
Christian W Jansson, tf VD Enzymatica AB 
Telefon: 0706-37 12 58. E-post: ir@enzymatica.se

Fredrik Lindberg 
E-post: ir@enzymatica.se

Tina Dackemark Lawesson, Senior Communications Officer Enzymatica AB 
Telefon: 046-286 31 00. E-post: tina.lawesson@enzymatica.se